Martin Idbrant CEO at Aritco is smiling to the camera behind a green sofa

De toekomst na Covid-19 en subtiele tinten

CEO Martin Idbrant: "Ik mis de gesprekken met het koffiezetapparaat"

Record na Aritco's zwaarste jaar

De CEO van Aritco, Martin Idbrant, heeft nog steeds redenen om na het moeilijke jaar te lachen. Het liftbedrijf, dat in 1995 werd opgericht in een woonkamer in Kungsängen buiten Stockholm, bevindt zich nu in een ultramodern kantoor, waar sinds mei 2021 een langverwacht record wordt behaald. Een indrukwekkend resultaat na de grote uitdaging van de pandemie. In het laatste deel van het interview kijkt Martin naar de toekomst en vertelt ons over zowel records als waarom hij koffiemachinegesprekken met medewerkers mist.

View from above at three men and colleagues talking in a production area

Digitale ontmoetingsplaats met recordpubliek

In een wereldwijde detailhandelssector zijn persoonlijke ontmoetingen meestal een belangrijke factor. De pandemie maakte deze onmogelijk. Aritco is snel getransformeerd om dezelfde hoge kwaliteit in digitale communicatie te behouden aan zijn belangrijke partners in 70 landen over de hele wereld. De grote brandtest was de digitale partnerconferentie in het najaar van 2020.

“We wilden hetzelfde gevoel van kwaliteit uitdragen dat we op onze evenementen op locatie hebben”, legt Martin uit. “We zijn geslaagd! Visueel en kwalitatief met inhoud, structuur en interactiviteit. In de toekomst zie ik een mix van digitale en persoonlijke vergaderingen.”

De feedback was overweldigend en de feedback was dat het als aanvulling gewenst was om door te gaan met digitale conferenties. Andere succesfactoren waren dat er meer deelnemers per partner bij betrokken konden worden omdat ze niet naar het hoofdkantoor in Zweden hoefden te reizen.

“Het werd financieel verantwoord. Vroeger kostte het veel tijd en meer om deel te nemen aan het transport.”

View of an area of filming a speaker

Werkplek van de toekomst

Als werkplek heeft Aritco de certificering “A Great Place To Work” met de geselecteerde waarden Innovation, Reliability en Teamwork. In het trendrapport “Future of the Home” dat Aritco in samenwerking met Springwise heeft geproduceerd, wordt onder andere de “Thuiskantoorrevolutie” (The Home Office Revolution) beschreven en dat het thuiskantoor een blijvertje is, maar Martin aarzelt dat de beste oplossing is om een 100 procent flexibele werkplek te hebben.

“Je kunt een cultuur van pure digitale aard voor een beperkte tijd behouden en onderhouden. Maar als u actief wilt veranderen en wilt bijdragen aan de ontwikkeling van zowel medewerkers als klanten, is een bepaalde aanwezigheid ter plaatse noodzakelijk. Om je arm op iemand te kunnen leggen en te vragen: wat is de situatie? Om het subtiele te kunnen waarnemen – als iemand trots is op een inspanning of misschien hulp nodig heeft. De informele gesprekken met het koffiezetapparaat zijn zo belangrijk. Ze horen over uitdagingen en kunnen mensen samenbrengen om verder te gaan. Ik mis het.”

“Informele gesprekken binnen een groep of met rechtstreekse ondergeschikten kunnen telefonisch of via Teams worden gepland en gevoerd – informele gesprekken met andere delen van de organisatie zijn bijna onmogelijk digitaal te faciliteren.”

Tegelijkertijd bevestigt Martin dat de werkplek van de toekomst naar verwachting flexibeler zal zijn.

“Om tot goed werkende oplossingen op lange termijn te komen, is flexibiliteit nodig. Je kunt geweldig werk leveren, maar als je vergelijking met familie, werk en vrienden niet samenkomt, moet er een kans zijn om het in je levenspuzzel op te lossen.”

Martin Idbrant CEO at Aritco is smiling to the camera behind a green sofa

Een langverwacht record

Ongeacht de digitale ontwikkeling gelooft Martin dat de fysieke vergadering alles overtreft. Met de gedeelde geest in de liftproductie op het hoofdkantoor van Aritco is onlangs een langverwacht record verbroken. De magische 100-bank werd gerealiseerd.

“Voor het eerst in Aritco’s geschiedenis produceerden we 100 liften in één week en vervolgens nog een aantal weken”, besluit een trotse CEO met een grote glimlach.

Interviewreeks met CEO Martin Idbrant
Lees de twee vorige interviews met Martin, klik op de tegels hieronder:

CN

ARITCO CHINA, SHANGHAI

Aritco Homelift (Shanghai) Co., Ltd.

B310-2, Wending Living Style Plaza,
No. 258 Wending Road
Xuhui District, Shanghai P.R.
China

Phone: +86 400 6233 121
Email: info.china@aritco.com

CN

ARITCO CHINA, QINGDAO

504, No.32 Building, Tian’an Cyber Park
No.88 Chunyang Rd. Qingdao
China

Phone: +86 532 66736895
Email: info.china@aritco.com

DE

ARITCO Duitsland

Aritco Deutschland GmbH
Widenmayerstrasse 31
DE – 80538 München
Germany

Phone: +49 7123 9597272
Email: info.germany@aritco.com

ES

ARITCO SPANJE

Avenida de la Constitución 24, nave 10
288 21, Coslada
Madrid
Spain

Phone: (+34) 918 622 552
Email: info.spain@aritco.com

SE

ARITCO Zweden

Aritco Lift AB
Elektronikhöjden 14
175 43 Järfälla
Sweden

Phone: +46 8 120 401 00
Email: info@aritco.com

SEA

ARITCO ZUID-AZIË

35/5-7 Comet office building
Krung Thonburi road, Khlong Ton Sai
Khlong San, Bangkok 10600
Thailand

Phone: +662 291 3245
Email: info.sea@aritco.com

UAE

Aritco Verenigde Arabische Emiraten

ARITCO LIFT AB C/O BUSINESS SWEDEN,
CONCORD TOWER, 26TH FLOOR,
OFFICE 2607, MEDIA CITY
DUBAI, UAE

PHONE: (+971) 58 285 0719
EMAIL: INFO.UAE@ARITCO.COM

UK

Aritco Groot-Brittanië

United Kingdom

Phone: +44 1604 808809
E-mail: info.uk@aritco.com